Husmanskost

Persiljejärpar

Persiljejärpar

Järpar är ganska lika köttbullar, fast avlånga.…

Stuvad spenat

Stuvad spenat

Stuvad spenat passar som tillbehör till de flesta stekta eller panerade rätter oavsett om det kött, fisk eller fågel. Dessutom…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar sig lite tid och ger råvarorna en extra tanke, men…

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den från början på torkade gula ärtor och låter den stå…

Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka

Det blir inte fest för en smålänning utan ostkaka. Genom Ostkakans vänner har jag lärt mig grunderna i ostkaketillverkning, och det…

Redskap

Airfryer

Airfryer

En Airfryer är inte en Actifry, har jag fått lära mig. Actifry är Telfals patenterade teknik, Airfryer…

Soppor

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det thailändska köket, åtminstone så som det presenteras…

Vinter

Sparris- och parmesanostpaj

Sparris- och parmesanostpaj

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: vad du än gör, koka…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Rulla till toppen